Rimi uus peakokk on Demo Kaev
„Kui grillida kala, siis nii, et kõige domineerivam oleks kala maitse,“ märgib ta.
„Kuna tulemas on üle pika aja päikselised ja soojad jaanid, siis soovitan katta toidulaud selliselt, et seal oleks ülekaalus nii-öelda kergemad road ja hõrgumad lihad: näiteks kala, kana ja puuviljad ning kindlasti ohtralt vett janu kustutamiseks,“ rääkis Demo. „Samuti võiks maitsestamise puhul jälgida seda, et ei rikutaks toidu naturaalseid maitseid – näiteks kala puhul võib vabalt piirduda soola ja pipraga ning peale pigistada veidi sidrunimahla. Igasuguse grill-liha glasuur peaks välja tooma liha mahlakuse ja liha iseloomuliku maitse, mitte piltlikult öeldes tapma liha naturaalset maitset.“
„Kui te hakkate kala grillima, on mõistlik panna foolium kala ja tule vahele. Foolium tuleks omakorda määrida õliga – siis tuleb kala kergemini fooliumist lahti. Kuna kala on kiiresti küpsev, tuleb kala asetada kas grillresti äärde või ülemisele restile,“ õpetab peakokk.
„Värskete salatite miksimisel võite aga lasta oma loomingulisusel möllata – palava ilma puhul kasutage kindlasti komponentidena värskendust pakkuvat arbuusi ja maasikaid. Suvine salat, mis koosneb arbuusist, rukolast, feta juustust, maasikatest ning roosast redisest sobib iga grill-liha kõrvale,“ soovitab Demo.
„Lastele pange aga karastusjookide ning magustatud mahlade asemel valmis rohkelt maitsevett – las lapsed valivad ise, mida nad vee sisse soovivad panna: hästi sobivad puuviljad, marjad, ürdid. Jaanipühade ajal pidage ka ise meeles, et kõige tervislikum jook on vesi ning ärge unustage vett võtta vahele!“ tuletab peakokk meelde.