Koostisosad
Kõrvitsapüree
-
Väike Hokkaido kõrvits1 tk
-
I love eco kookosõli2 spl
-
Meresool1 näpuotsatäis
Energiapallid
-
Datlid175 g
-
Pekaanipähklid65 g
-
Kõrvitsapüree3 spl
-
Kookoshelbed2 spl
-
Vanillisuhkur2 tl
-
Kaneel1 tl
-
Purustatud nelk0.25 tl
-
Muskaatpähkel0.25 tl
-
Meresool1 näpuotsatäis
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kõrvits on tänuväärt taim, mis sisaldab hulganisti tervisele kasulike toitaineid, vitamiine, mineraale ja antioksüdante. Rahvameditsiinis tuntakse kõrvitsat, kui hinnatud abimees ainevahetuse ja seedimise probleemide korral. Mida kõrvitsaga peale hakata?
Jagan teiega imelihtsat retsepti kuidas teha ise kodus kõrvitsapüreega vegan energiapalle. Energiapallid on ideaalsed vahepalad, kui soovid midagi magusat ja turgutavat suhu pista. Need pallikesed on maitsvad ja sisaldavad huvitavad vürtse, mis on Ajurveda õpetustes eriti au sees just nüüd, kui õues on külm ja niiske ning kätte on jõudnud sügis-talv.
Kõrvitsapüreega saab veel palju maitsvaid sööke valmistada. Lisa seda smuutile, pannkookidele, pudrule, saia peale, salati kastme sisse, tšiiapudingule jne.
Pane ahi tööle 180 kraadiga. Kõrvitsapüree valmistamiseks pese kõrvits puhtaks. Lõika viilud ja aseta need ahjuplaadile, määri kookosõliga ja maitsesta meresoolaga. Rösti ahjus 20-25 minutit. Seejärel blenderda! Säilib kaanega karbis või purgis kuni nädal.
Samal ajal leota datlid vees. Leota 15 minutit või kauem ja kurna.
Purusta köögikombainis pekaanipähklid ja lisa neile leotatud datlid ja kõrvitsapüree, kookoshelbed, vanillisuhkur, kaneel, uhmerdatud nelk, värskelt riivitud muskaatpähkel ja näpuotsatäis meresoola. Purusta kõik segamini ning tõsta mass külmkappi pooleks tunniks seisma.
Veereta käte vahel pallid. Kaunista pekaanipähkli puru või kookoshelvestega. Säilita säilituskarbis ja pista suhu, kui tahad midagi head.