Koostisosad
Šokolaad
-
Öko kaerajook350 ml
-
Kakaopulber2 g
-
Kookospalmi suhkur1 g
-
Tume 70% šokolaad50 g
-
Viilutatud ja hakitud ingverijuur2cm jupp
-
Jahvatatud kardemon1 tl
-
Nelk4 tk
-
Kaneelipulk3 tk
-
Cayenne piparmaitse järgi
Kookospiima vaht
-
Kookospiim3 spl
-
Vanillisuhkur1 tl
-
Toorkakaokaunistamiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Proovi seda vürtsist šokolaadi jooki, kus kookospiim annab mõnusa vahu ning teeb seest soojaks. Luba endale kosutav ja kuum nauding ning jaga hetke kõige kallimatega.
Vala kaerajook potti ja aseta tulele. Lisa juurde kakaopulber, suhkur, tume šokolaad, ingveriviilud, kardemon, nelk, kaneelipulgad ja soovi järgi Cayenne pipart. Kuumuta keemiseni ja sega pidevalt! Siis jätka tasasel tulel ja sega pidevalt, et põhja ei kõrbeks.
Vala kruusidesse! Soovid kuuma šokolaadi eriti uhkeks teha kookospiima vahukoore pilvekesega? Tee nii: võta külmkapis seisnud kookspiim ja aseta vahustamiseks kaussi. Lisa 1 tl vanillisuhkrut ja löö vahtu.
Lisa kookospiima pilvekesed kuumale šokolaadile ja kaunista toorkakao riivitud laastude ning kaneelipulgaga.
Naudi silmad kinni.