Koostisosad
Koostis
-
Nisujahu360 g
-
Jahvatatud ingver2 tl
-
Sooda1 tl
-
Kaneel2 tl
-
Sool1 tl
-
Kardemon1 tl
-
Metsapähkel75 g
-
Keefir240 ml
-
Vanilliekstrakt1 tl
-
Või220 g
-
Fariinsuhkur100 g
-
Suhkur100 g
-
Muna4 tk
Kate
-
Valge šokolaad75 g
-
Rummniisutamiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Külluslik jõulukeeks, mis ühtlasi ka pidulik ja rammus ning läheb seistes ainult paremaks. Õige maitse saavutamiseks niisuta seda aeg-ajalt rummiga.
Sega omavahel kõik kuivained peale suhkrute. Haki pähklid ja lisa ka need.
Sulata või ja lase jahtuda. Sega keefiri hulka vanill ja sulavõi.
Vahusta eraldi kausis munad koos suhkrutega. Lisa munasegule keefiri-võisegu ja seejärel kuivained. Sega ühtlaseks tainaks.
Vala tainas võitatud või õlitatud keeksivormi ja küpseta 170 kraadi juures umbes 1 tund. Lase jahtuda, eemalda vormist.
Tee keeksi sisse kahvliga väikesed augud ja niisuta rummiga. Sulata valge šokolaad ning kaunista sellega keeks.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.