Koostisosad
Ahjupeedid
-
Peet1 kg
-
Apelsini mahl0.5 tk
-
Kaneelipulk1 tk
-
Tähtaniis2 tk
-
Kardemonikupart5 tk
-
Ingver2 cm jupp
-
Fariinsuhkur2 g
-
Granaatõunamahl1 dl
-
Veiniäädikas1 spl
-
Nelk2 tk
-
Oliiviõli2 spl
-
Sool1 tl
Salat
-
Rukola30 g
-
Apelsin2 tk
-
Sibul1 tk
-
Veiniäädikas1 tl
-
Sool
-
Suhkur
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Jõulumaitsetega peedid ja apelsin annavad kokku ühtaegu nii värvi- kui ka maitseküllase vaagnatäie. Maitseb hästi omaette roana, kuid täiendab küllusliku särtsuga ka pardipraadi või verivorste.
Peedid: Koori peedid ja lõika suupärasteks sektoriteks
Salat: Lõika koor maha ja fileeri terava noaga viljaliha apelsinimembraanide vahelt välja
Serveerimine: Lao vaagnale läbisegi peedisektorid ja apelsiniviilud, lisa rukola, marineeritud sibul ja kaste ning puista üle granaatõunaseemnetega