Vürtsikas peedisalat apelsiniga

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Vürtsikas peedisalat apelsiniga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Ahjupeedid

  • Peet
     1 kg
  • Apelsini mahl
     0.5 tk
  • Kaneelipulk
     1 tk
  • Tähtaniis
     2 tk
  • Kardemonikupart
     5 tk
  • Ingver
     2 cm jupp
  • Fariinsuhkur
     2 g
  • Granaatõunamahl
     1 dl
  • Veiniäädikas
     1 spl
  • Nelk
     2 tk
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Sool
     1 tl

Salat

  • Rukola
     30 g
  • Apelsin
     2 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Veiniäädikas
     1 tl
  • Sool
     
  • Suhkur
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Jõulumaitsetega peedid ja apelsin annavad kokku ühtaegu nii värvi- kui ka maitseküllase vaagnatäie. Maitseb hästi omaette roana, kuid täiendab küllusliku särtsuga ka pardipraadi või verivorste.

Peedid: Koori peedid ja lõika suupärasteks sektoriteks

Tõsta sügavamasse ahjupanni ning lisa sool, pipar, vürtsid, äädikas, suhkur, apelsinimahl ja granaatõuna- või sõstramahl
Kata pann fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit või kuni peet on pehmenenud
Kui peedid valmis, kurna küpsetusvedelik ja vala harilikule pannile
Kuumuta tugeval kuumusel 4–5 minutit kuni vedelik veidi pakseneb
Sega pool saadud vedelikust peedisektoritega, ülejäänud jäta salati kaunistamiseks

Salat: Lõika koor maha ja fileeri terava noaga viljaliha apelsinimembraanide vahelt välja

Viiluta ka sibul õhukeselt ning sega näpuotsatäie soola, suhkru ja 1 tl äädikaga
Lase pehmeneda

Serveerimine: Lao vaagnale läbisegi peedisektorid ja apelsiniviilud, lisa rukola, marineeritud sibul ja kaste ning puista üle granaatõunaseemnetega

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid