Koostisosad
-
Poolitatud kuivatatud kollased herned2 dl
-
Sibul1 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Kõrvits500 g
-
Kontsentreeritud tomatipasta (Rimi Eco)2 spl
-
Kurkum0.5 tl
-
Vürtsköömned0.5 tl
-
Tšilli0.5 tl
-
Köögiviljapuljong7.5 dl
-
Koriandermaitse järgi
-
Maitsestamata jogurt
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Natuke teistmoodi supp, mis sobib suurepäraselt näiteks vastlapäevaks. Talvisel ajal, mil külm krae vahele poeb, on väike vürtsilisa ainult teretulnud. Leota herneid kolmekordses veekoguses ja soovitatavalt 5 tundi või lausa üle öö, et saada supp kõige kiiremini valmis.
Leota herneid vähemalt paar tundi enne keetmist. Nii saab supp kiiremini valmis.
Kuumuta hakitud sibulat poti põhjas õli sees umbes 5 minutit, kuni see on pehmenenud ja klaasjas. Lisa hakitud küüslauk, tomatipasta ja vürtsid ning kuumuta segades veel minuti jagu. Eelista jahvatatud vürtsköömneid.
Lisa potti loputatud ja kurnatud herned ning puljong ja keeda, kuni herned on pehmenenud (see võib aega võtta 20–30 minutit, leotamata herneste korral umbes poole kauem). Lisa tükeldatud kõrvits ja kuumuta veel 15 minutit, kuni kõrvits on pehmenenud.
Püreesta supp osaliselt saumikseriga või suru kahvli abil herneid ja kõrvitsatükke veidi puruks, et tekiks veidi puderjas konsistents. Maitsesta suppi vajaduse korral soola-pipraga ning serveeri soovi korral jogurtisortsu ja koriandrilehtedega kaetult.