Vürtsikad kanahakklihavardad ajvar-jogurtiga
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Kartul500 g
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Kanahakkliha500 g
-
Suitsutatud paprika2 tl
-
Vürtsköömned1 tl
-
Sool0.5 tl
-
Sambal Oelek kaste0.5 tl
-
Grillvarras8 tk
-
Õli1 spl
-
Või1 g
Ajvar-jogurt
-
Maitsestamata jogurt2 dl
-
Ajvar kaste0.5 dl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Serveerimiseks
-
Salatserveerimiseks
-
Sibul1 tk
-
Fefferoniserveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Pane mõned kanahakklihavardad grillile ja tunne end nagu tõeline „grillmeister“. Näevad professionaalsed välja, kuid neid saab kergesti ja kiiresti valmistada. Sambal Oelek’i tšillikaste, vürtsköömned ja värske ajvar-jogurt loovad kujutise päikesepaistelisest Lähis-Idast. Valmista ise ajvar >
Kuumuta ahi 200 °C-ni.
Pane kartulisektorid ahjuplaadile ja aseta plaat u 20 minutiks ahju (keskmisele siinile).
Koori ja riivi küüslauk. Sega küüslauk kanahakkliha, vürtside ja Sambal Oelek´i tšillikastmega.
Vormi hakkliha 8 „vorstikeseks“ (4 inimesele) ja torka need grilltikkude otsa. Prae vardaid igalt küljelt praepannil õli ja või segus 7–10 minutit või kuni liha sisetemperatuur on 72 °C.
Ajvar-jogurt: sega maitsestamata jogurt kastmega Ajvar Relish ning maitsesta soola ja pipraga.
Serveerimiseks: serveeri kanavardaid kartulisektorite, ajvar-jogurti, salati, sibularõngaste ja fefferoni-pipardega.