Koostisosad
Põhi
-
Küpsised Digestive150 g
-
Või Rimi75 g
Täidis
-
Toorjuust köögi300 g
-
Kreeka jogurt maitsestamata150 g
-
Vahukoor Rimi150 ml
-
Suhkur50 g
-
Vanillisuhkur1 tl
-
Sidrunimahl1 spl
-
Toiduželatiin Rimi2.5 tl
-
Vesi2 spl
Kate
-
Virsikud poolitatud6 tk
-
Vanillisuhkur2 tl
-
Sidrunimahl1 spl
-
Toiduželatiin1 tl
-
Vesi2 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Purusta küpsised ja sega sulavõiga.
Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ning aseta vorm külma.
Täidiseks sega kokku toorjuust, jogurt ja suhkrud. Lisa koor ja vahusta kohevamaks vahuks. Pigista hulka sidrunimahla.
Sega omavahel želatiinipulber ja vesi, lase paar minutit paisuda.
Sulata želatiin kuumaveevannil, jahuta paar minutit. Nirista želatiinisegu peene joana kreemi sisse, samal ajal pidevalt vahustades.
Vala toorjuustusegu küpsisepõhjale ja määri ühtlaselt laiali. Hoia 2–3 tundi külmkapis.
Katteks püreesta virsikupoolikud. Lisa sidrunimahl ja vanillsuhkur. Sega omavahel želatiin ja vesi. Sulata paisunud želatiin kuumaveevannil, lase mõni minut jahtuda. Lisa sulanud želatiin virsikupüree hulka ja vala püree koogile katteks.
Lõika 2–3 virsikupoolikust hästi õhukesed viilud. Vormi viiludest väikesed roosid ja aseta need virsikupüree sisse tordile kaunistuseks.
Hoia torti veel 2–3 tundi külmkapis.