Vietnami kevadrullid
-
Küpsetusaeg: 1h 25min
-
Keeruline
Koostisosad
Sriracha majonees
-
Majonees2 dl
-
Srirachat2 tl
Marinaad
-
Laim1 tk
-
Tšillipulber0.5 tl
-
Jahvatatud ingver1 g
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Mirin (Jaapani köögivein)3 spl
-
Seesamiõli1 tl
-
Vesi2 spl
-
Soolmaitse järgi
Kevadrull
-
Porgand2 tk
-
Punane paprika1 tk
-
Kurk0.5 tk
-
Roheline hernes150 g
-
Avokaado2 tk
-
Koriander1 pakk (-i)
-
Hiina lehtkapsas1 pakk (-i)
-
Riisipaber16 tk
-
Idud130 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Krõbedate köögiviljadega täidetud värskete kevadrullide tegemine vajab veidi harjutamist. Toormarineeritud hakitud köögiviljad rullitakse koos avokaado, idude ja koriandriga õhukese riisipaberi sisse. Konks seisneb selles, et riisipaber tuleb täidise ümber rullida piisavalt tihedalt, kuid kasutades lisatoena salatilehte, on neid värskeid kevadrulle lihtsam koos hoida.
Sriracha majonees: Sega kokku majonees ja Sriracha kaste.
Marinaad: Pressi laimist mahl välja. Poolita tšilli, eemalda seemned ja haki tšilli peenteks tükkideks. Koori ning riivi ingver ja küüslauk peeneks. Sega kõik koostisosad marinaadiks.
Kevadrullid: Koori porgand ja eemalda paprika südamik. Poolita kurk ja eemalda seemned. Lõika porgand, paprika ja kurk ca 10 cm pikkusteks õhukesteks ribadeks. Lõika salatiherned ribadeks. Pane köögiviljad marinaadi.
Poolita avokaado, eemalda seeme ja uurista avokaado viljaliha lusikaga välja. Lõika pikkupidi õhukesteks viiludeks. Nopi koriandrit. Nopi salatilehti.
Pane riisipaberid ühekaupa leigesse vette likku. Võta riisipaber ca 20 sekundi pärast veest välja, kui see on pehme. Kasuta mõlemat kätt ja hoia paberit nii, et see ei kleepuks kokku.
Aseta riisipaber niiskele käterätile. Aseta marineeritud köögiviljad, avokaado, idud ja koriander riisipaberi alumisele osale.
Voldi riisipaberi alumine äär köögiviljade peale ja voldi seejärel riisipaberi küljed sisse. Rulli riisipaber kokku kevadrulliks. Pane iga kevadrull salatilehe sisse. Serveeri kevadrulle koos Sriracha majoneesiga.