Vietnami kevadrullid

  • Küpsetusaeg: 1h 25min
  • Keeruline
Vietnami kevadrullid

Koostisosad

Sriracha majonees

  • Majonees
     2 dl
  • Srirachat
     2 tl

Marinaad

  • Laim
     1 tk
  • Tšillipulber
     0.5 tl
  • Jahvatatud ingver
     1 g
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Mirin (Jaapani köögivein)
     3 spl
  • Seesamiõli
     1 tl
  • Vesi
     2 spl
  • Sool
      maitse järgi

Kevadrull

  • Porgand
     2 tk
  • Punane paprika
     1 tk
  • Kurk
     0.5 tk
  • Roheline hernes
     150 g
  • Avokaado
     2 tk
  • Koriander
     1 pakk (-i)
  • Hiina lehtkapsas
     1 pakk (-i)
  • Riisipaber
     16 tk
  • Idud
     130 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Krõbedate köögiviljadega täidetud värskete kevadrullide tegemine vajab veidi harjutamist. Toormarineeritud hakitud köögiviljad rullitakse koos avokaado, idude ja koriandriga õhukese riisipaberi sisse. Konks seisneb selles, et riisipaber tuleb täidise ümber rullida piisavalt tihedalt, kuid kasutades lisatoena salatilehte, on neid värskeid kevadrulle lihtsam koos hoida.

Sriracha majonees: Sega kokku majonees ja Sriracha kaste.

Marinaad: Pressi laimist mahl välja. Poolita tšilli, eemalda seemned ja haki tšilli peenteks tükkideks. Koori ning riivi ingver ja küüslauk peeneks. Sega kõik koostisosad marinaadiks.

Kevadrullid: Koori porgand ja eemalda paprika südamik. Poolita kurk ja eemalda seemned. Lõika porgand, paprika ja kurk ca 10 cm pikkusteks õhukesteks ribadeks. Lõika salatiherned ribadeks. Pane köögiviljad marinaadi.

Poolita avokaado, eemalda seeme ja uurista avokaado viljaliha lusikaga välja. Lõika pikkupidi õhukesteks viiludeks. Nopi koriandrit. Nopi salatilehti. 

Pane riisipaberid ühekaupa leigesse vette likku. Võta riisipaber ca 20 sekundi pärast veest välja, kui see on pehme. Kasuta mõlemat kätt ja hoia paberit nii, et see ei kleepuks kokku. 

Aseta riisipaber niiskele käterätile. Aseta marineeritud köögiviljad, avokaado, idud ja koriander riisipaberi alumisele osale.

Voldi riisipaberi alumine äär köögiviljade peale ja voldi seejärel riisipaberi küljed sisse. Rulli riisipaber kokku kevadrulliks. Pane iga kevadrull salatilehe sisse. Serveeri kevadrulle koos Sriracha majoneesiga.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Kukeseenekaste

5min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine