Koostisosad
Koostis
-
Verikäkk200 g
Küüslaugudipp
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Hapukoor100 g
-
Majonees1.5 spl
-
Väike hapukurkmaitse järgi
-
Sinep1.5 tl
-
Soolmaitse järgi
-
Suhkurmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Verikäkk on meie köögi alahinnatud aare, mida võiks palju sagedamini valmistada ja miks mitte ka pidulaual pakkuda. Verikäkist saab ahjus küpsetada mõnusad krõbedad tšipsid, mille kõrvale sobib hästi särtsakas küüslaugudipp.
Lõika verikäkk 2–3 mm paksusteks viiludeks. Küpseta 180- kraadises ahjus mõni minut mõlemalt poolt, kuni viilud muutuvad krõbedaks.
Kastme jaoks purusta või riivi küüslauk ning haki hapukurk hästi peeneks. Sega kõik koostisosad omavahel. Maitsesta kaste sobivaks. Serveeri verikäkikrõpse suupistena koos kastmega.