Koostisosad
-
Veisefilee200 g
-
Riisinuudlid Thai Choice100 g
-
Sibulad1 tk
-
Porgand1 tk
-
Puljong Vietnami stiilis1.5 l
-
Purustatud aniisiseemned1 tl
-
Kaneelikoor1 tk
-
Kalakaste3 spl
-
Sool0.5 tl
-
Suhkur1 tl
-
Must piparmaitse järgi
-
Idukaunistamiseks
-
Basiilikkaunistamiseks
-
Koriandermaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Vietnami pho ehk puljong keedetakse põhimõtteliselt samal moel nagu iga teinegi veisekontidest või kondiga lihast leem. Puljongile annavad lisaks mustale piprale ja sibulale maitset ingver, tähtaniis (saab asendada aniisi või Hiina viie vürtsi seguga), nelk, kaneelipulk, kalakaste, sojakaste.
Pane riisinuudlid sooja vette likku. Lõika sibul ribadeks. Haki porgand ja liha õhukesteks viiludeks.
Kalla potti puljong, kalakaste (eelistatud Thai Choice kalakaste), porgand, sibul, sool, suhkur ja pipar. Kuumuta pliidiplaadil tähtaniis (võib asendada aniisi või Hiina viie vürtsi seguga) ja kaneelikoor ning lisa need puljongisse. Lase keeda, kuni porgand ja sibul on pehmed. Lihaviilud lisa kõige hiljem ja keeda seejärel veel paar minutit.
Kurna nuudlid ja vala peale keev vesi. Umbes 5 minuti pärast kurna nuudlid sõelal ning jahuta külma veega.
Jaota nuudlid kaussidesse, kalla peale supp ning kaunista idandite ja ürtidega.