Veiselihaburger

  • Küpsetusaeg: 1h 20min
  • Lihtne
Veiselihaburger
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Veisehakkliha
     500 g
  • Roheline sibul
     3 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Porgand
     1 tk
  • Munakollane
     1 tk
  • Grillkaste
     0.75 dl
  • Õli
      praadimiseks
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Salat
     2 peotäis (-t)
  • Tomat
     1 tk
  • Kurk
     1 tk
  • Burgerikukkel
     4 viil (-u)
  • Juust
     8 viil (-u)

Kaste

  • Majonees
     4 spl
  • Dijoni sinep
     2 tl
  • Ketšup
     2 tl
  • Kurk marineeritud
      serveerimiseks

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mõnus kodune burger, mis valmib kiirelt ja maitseb nagu ehtne burger, mida oled harjunud tänavalt ostma. Kutsu aga lähedased küll ning valmistage koos!

Sega kaste ja jäta tunniks külmikusse maitsestuma.

Haki sibul, purusta küüslauk ja riivi porgand. Sega kotletiained kenasti kokku ja maitsesta soola-pipraga.

Tee käte vahel neli 2 cm paksust kotletti. Mähi toidukilesse ja jäta vähemalt 30 minutiks külmikusse tahenema.

Prae või grilli kotlette mõlemalt poolt 5 minutit, et need muutuksid kenasti krõbedaks. Soovi korral rösti saiad pannil kergelt kuldseks. Kui kasutad kukleid, lõika need pooleks ja rösti lõikepind kergelt pannil või grillil.

Laota alumisele saiapoolele majoneesikastet, puista soovi korral sinna hakitud sibulat ning lao peale salat, kurk, tomat, burger ja juust. Tõsta peale teine saiapoolik. Mähi burksid serveerimiseni fooliumisse.

Vajadusel jäta need kõige madalama kuumuse peale ahju või grilli peale järelsoojenema.

Sarnased retseptid

Grillitud juust pitaga

20min • Keskmine

Kukeseenekaste

5min • Keskmine