Koostisosad
-
Veisehakkliha500 g
-
Roheline sibul3 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Porgand1 tk
-
Munakollane1 tk
-
Grillkaste0.75 dl
-
Õlipraadimiseks
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Salat2 peotäis (-t)
-
Tomat1 tk
-
Kurk1 tk
-
Burgerikukkel4 viil (-u)
-
Juust8 viil (-u)
Kaste
-
Majonees4 spl
-
Dijoni sinep2 tl
-
Ketšup2 tl
-
Kurk marineeritudserveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Mõnus kodune burger, mis valmib kiirelt ja maitseb nagu ehtne burger, mida oled harjunud tänavalt ostma. Kutsu aga lähedased küll ning valmistage koos!
Sega kaste ja jäta tunniks külmikusse maitsestuma.
Haki sibul, purusta küüslauk ja riivi porgand. Sega kotletiained kenasti kokku ja maitsesta soola-pipraga.
Tee käte vahel neli 2 cm paksust kotletti. Mähi toidukilesse ja jäta vähemalt 30 minutiks külmikusse tahenema.
Prae või grilli kotlette mõlemalt poolt 5 minutit, et need muutuksid kenasti krõbedaks. Soovi korral rösti saiad pannil kergelt kuldseks. Kui kasutad kukleid, lõika need pooleks ja rösti lõikepind kergelt pannil või grillil.
Laota alumisele saiapoolele majoneesikastet, puista soovi korral sinna hakitud sibulat ning lao peale salat, kurk, tomat, burger ja juust. Tõsta peale teine saiapoolik. Mähi burksid serveerimiseni fooliumisse.
Vajadusel jäta need kõige madalama kuumuse peale ahju või grilli peale järelsoojenema.