Veiseliha grillburger ja friikartulid
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Keskmine
Koostisosad
Veiselihakotlet
-
Veisehakkliha1 kg
-
Petersell1 punt (-i)
-
Tšillihelbed0.5 tl
-
Sool ja piparmaitse järgi
-
Oliiviõli3 spl
Värske soolakurk
-
Kurk0.5 kg
-
Soolmaitse järgi
-
Vesi600 ml
-
Till4 oksa
-
Küüslauk4 küüs (-nt)
Majonees
-
Majonees300 g
-
Dijoni sinep2 g
-
Tšillipipar1 tl
Friikartulid
-
Bataat500 g
-
Kartul500 g
-
Soolmaitse järgi
-
Õlimäärimiseks
Burgerikukkel
-
Burgerikukkel4 tk
Salatileht
-
Salatileht1 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Alustame suvist grillihooaega veiselihaburgeri ja krõbedate friikartulitega. Burgerit vürtsitab tšilline majonees ja värskust annab krõmpsuv soolakurk.
Lõika bataat ratasteks ja koori ära, tükelda seejärel sobiva suurusega kangideks. Maitsesta soolaga ja määri õliga. Aseta ahjuplaadile. Lõika kartul sektoriteks ja määri õliga ning maitsesta soolaga. Lisa bataadi juurde küpsetusplaadile. Soovi korral pole pestud kartulit vaja koorida. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni kartul ja bataat on pehmed, umbes 20-25 minutit. Viimase lihvi ja kuldpruuni jume võib anda grilli all.