Veisekaela peposo

  • Küpsetusaeg: 3h
  • Keskmine
Veisekaela peposo
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Veisekael
     1 kg
  • Punane vein
     200 ml
  • Tomatipasta
     3 g
  • Musta pipar, purustatud
     1 g
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Meresool Rimi peenike
      maitse järgi
  • Oliivõli
      praadimiseks

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Parimad road on ikka need, kus pearolli täitev tooraine vajab vaid mõnda statisti, et anda kauaks meeldejääv etendus. Toscana-pärases liharoas astub esile pehmeks haudunud veisekael, millele sekundeerivad must pipar ja punane vein. Tulemuseks on tuline armulugu, kus kaks vürtsikat tegelast kolmanda tähelepanu pärast kirglikult võitlevad.

Proovi peposo’t koduselt kartulipudru või polenta peal või hoopis harjumatul viisil klaasikese veini kõrvale krõbeda ciabatta peale serveeritult.

Lõika veisekael 2 cm paksusteks viiludeks ja pruunista pannil oliiviõlis mõlemalt poolt. Tõsta lihalõigud ahjupotti, lisa sool, pipar, viilutatud küüslauk, tomatipasta ja vein ning pane pada 200-kraadisesse ahju küpsema. 20 minuti pärast keera kuumus 150 kraadile (pöördõhu puhul 130 kraadi) ja lase veel kuni 2 tundi tasapisi küpseda.

Kui liha valmis, rebi see kahe kahvliga veidi väiksemateks tükkideks. Grilli kuumas ahjus mõni priske ciabattaviil, hõõru neid küüslauguküünega ning tõsta peposo saiale.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.

Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Sarnased retseptid

Seljanka kolme lihaga

30min • Keskmine

Kukeseenekaste

5min • Keskmine