Vegepallid parmesanikastme ja kapsaga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Vegepallid parmesanikastme ja kapsaga

Koostisosad

  • Kapsapea
     600 g
  • Margariin
     2 spl
  • Sool
     
  • Pipar
     

Vegepallid

  • Taimne hakis
     600 g
  • Õli
     
  • Vedel puljong
     2 spl
  • Tomatipesto
     2 spl
  • Maisiõli
     1 spl

  • Makaronid
     500 g

Parmesanikaste

  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Vedel puljong
     1 spl
  • Vesi
     250 ml
  • Kaerakreem
     100 ml
  • Maisitärklis
     2 tl
  • Juust
     200 g

  • Petersell
     1 punt (-i)

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Maitsvaid vegepalle valmistatakse vormitavast veganhakklihast, mis on maitsestatud päikesekuivatatud tomatitest valmistatud kreemi ja puljongipõhjaga. Toitu serveeritakse maitserikka kastmega, mis sisaldab nii sibulat, küüslauku kui ka parmesani. Serveeri pasta ja ahjus röstitud kapsaga.

Kuumuta ahi 175 °C-ni.

Puhasta ja lõika kapsas 8 tükiks. 

Aseta tükid ahjuplaadile. Sulata või ja nirista kapsaviiludele. Puista peale soola ja pipart.

Pane umbes 30 minutiks ahju keskmisele siinile.

Vegepallid: sega veganhakkliha musta pipra, puljongipõhja ja päikesekuivatatud tomatite kreemi või tomatipestoga.

Vormi veganhakklihast pallikesed ja prae neid pannil õlis umbes 5 minutit.

Makaronid: Keeda oma valitud makaronid ning keeda vastavalt pakendil olevale õpetusele.

Parmesanikaste: koori ja viiluta sibul ja küüslauk, prae need õlis. Lisa puljongipõhi, vesi ja koor. Keeda umbes 5 minutit. Sega maisitärklis vähese veega ja kalla saadud segu kastmesse.

Riivi parmesan peeneks. Lisa juust kastmesse ja mikserda kaste saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta pipraga.
Haki petersell jämedalt.
Serveeri vegepalle küpsetatud kapsa, parmesanikastme ja spagettidega. Puista roog üle peterselliga.

Sarnased retseptid

Koorene kana

25min • Lihtne

Mesine müsli

30min • Lihtne