Koostisosad
-
Burgerikukel Leibur2 viil (-u)
-
Tofu160 g
-
Laim1 tk
-
Õli10 g
-
Tšillipipar10 g
-
Jahvatatud koriander10 g
-
Rukolaserveerimiseks
-
Portobelli seen2 tk
-
Avokaado1 tk
-
Marineeritud kurgidserveerimiseks
-
BBQ-kasteserveerimiseks
-
Soolmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kes ütles, et veganitele ei ole ühtegi burgerit? Muidugi on! Burgeri vahel ei pea alati olema lihast valmistatud kotlet, vaid seda sobib hästi asendama ka tofu.
Rösti Leiburi burgerikukkel (eelistatavalt kliidega) õrnalt.
Tofu marineerimiseks sega kokku laimikoor ja -mahl, õli, tšilli ja koriander. Marineeri 1 tund.
Lõika marineeritud kurk ning avokaado.
Aseta portobello seen kuumale grillile ning grilli umbes 2 minutit mõlemalt küljelt. Seejärel maitsesta portobello seen soolaga. Grilli tofut umbes 1 minut mõlemalt poolt.
Komponeeri endale tervislik ja maitsev veganburger.