Vegan pikkpoiss

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Vegan pikkpoiss
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

  • Sibul
     1 tk
  • Rohelised läätsed
     130 g
  • Oliiviõli
     1 spl
  • Kaerahelbed
     75 g
  • Linaseemned
     2 spl
  • Aedoad punased
     400 g
  • Kreeka pähklid
     100 g
  • Päevalilleseemned
     100 g
  • Porgand
     200 g
  • Seened
     200 g
  • Tüümian
     1 tl
  • Rosmariin
     1 tl
  • Tomatipasta
     2 spl
  • Sinep
     1 spl
  • Sojakaste
     2 spl
  • Jahvatatud paprika
     1 tl
  • Pohlamoos
     2 spl
  • Ketšup
     2 spl
  • Meresool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See vegan gluteenivaba pikkpoiss on staar sinu jõululaual ja juhul kui seda peaks järgi jääma, rokib hiljem ka su hommiku leival! See pätsike sisaldab hulganisti kasulikke kiudaineid ja taimset valku, häid rasvhappeid Kreeka pähklitest ning päevalilleseemnetest. Seest leiad veel magusat porgandit ja seeni, mis annavad täidlase umami maitse. Vahva peolaua roog ka selle poolest, et saab varem valmis teha juba.

☞ Süües kaunvilju igapäevaselt, ei panusta Sa ainult enda heaollu kuid ka keskkonna omasse!

Keeda potis vastavalt pakendi juhisele 130 g rohelisi läätsesid.
Lisa kuumale pannile õli, hakitud sibul ja küüslauk. Kuumuta neid seal kuni nad on klaasjad umbes 3 minutit, seejärel eemalda pannilt ja pane kõrvale.
Pane ahi sooja 200 kraadi juurde.
Purusta linaseemned ja täisterakaerahelbed peeneks jahuks.
Lisa punased aedoad, keedetud läätsed, Kreeka pähklid, päevalilleseemned, pannil praetud sibul ja küüslauk ning purusta kergelt, et kõik liialt pudiks ei läheks.
Vala segu suure kausi sisse.
Riivi porgandid peeneks ja lisa suure kaussi.
Lisa hakitud seened, kuivatatud tüümian ja rosmariin, tomatikaste, sinep, soja, paprika.
Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
Sega kõik korralikult läbi.
Kui segu on liialt märg siis lisa veel natukene kaerahelvestest jahu. Kui aga liialt kuiv siis lisa vett.
Määri vorm väikese õliga ja säti küpsetuspaber.
Lisa pikkpoisi segu vormi.
Pista ahju 30 minutiks.
Sega kokku pätsikese glasuur: 2 sp pohlamoosi ja 2 sp ketšupit.
Võõpa sellega ühtlaselt pikkpoiss kokku ja pista tagasi ahju 20 minutiks. Võid lisada ka topeltkoguse glasuuri.
Ahjust välja võttes lase sel jahtuda 15 min ja seejärel lõika meelt mööda paksusega viilud ja serveeri.

Sarnased retseptid

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne

Koorene kana

25min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Kukeseenekaste

5min • Keskmine