Vegan pavlova mango ja passioniga
-
Küpsetusaeg: 4h
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kikerhernes380 g
-
Suhkur200 g
-
Sidrun0.5 tk
Kate
-
Passion200 g
-
Taimne koor300 ml
-
Tuhksuhkur2 g
Garneering
-
Pistaatsiapähklid50 ml
-
Mango1 tk
-
Passion1 tk
-
Piparmüntsoovi korral
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Lummavalt hea ja 100% veganitort, mille puhul besee valmistamisel kasutatakse munavalgete asemel kikerhernekonservi vedelikku (aquafaba‘t). Tort kaunistatakse pistaatsiapähklite, mango ja roheliste lehtedega.
Kuumuta ahi 100 °C-ni. Pane küpsetuspaber 30 x 40 cm suurusele ahjuplaadile (12 tüki jaoks).
Vala kikerhernekonservi vedelik kikerherneste pealt läbi peene sõela ära. 12 tüki jaoks on vaja 1 dl vedelikku. Vispelda kikerhernevedelikku, kuni see on valge ja kohev. See on piisavalt vahul, kui saad kausi tagurpidi pöörata.
Lisa jätkuva vispeldamise ajal suhkrut (ca 1/2 dl korraga). Kui tainas on tugev ja läigib, on beseetainas valmis. Vispelda lõpupoole sisse ka sidrunimahl.
Koputa tainas välja ja vormi ümaraks ca 25 cm diameetriga tordipõhjaks (12 tüki jaoks). Tee servad veidi kõrgemad.
Küpseta ca 2,5 tundi, kuni besee tuleb paberi küljest lahti. Lase beseel suletud ahjus paar tundi edasi olla ja täielikult jahtuda.
Kate: poolita granadill ja uurista selle sisu välja. Vispelda taimset koort koos passioni (ehk granadilli) ja tuhksuhkruga.
Garneering: haki pistaatsiapähklid. Koori ja lõika mango viiludeks. Poolita passion (granadill) ja uurista selle sisu välja.
Koputa koor besee peale ning kaunista mango ja passioniga (granadilliga). Puista peale pistaatsiapähkleid ja soovi korral piparmündilehti või sidrunmelissi.