Vegan mustsõstra- ja mangokook

  • Küpsetusaeg: 2h
  • Keskmine
Vegan mustsõstra- ja mangokook

Koostisosad

Tainas

  • Margariin piimavaba ICA
     150 g
  • Kookosõli Rimi Planet
     30 g
  • Banaan
     40 g
  • Sool
     0.5 tl
  • Tuhksuhkur
     1 tl
  • Mandlijook
     30 ml
  • Nisujahu RIMI
     250 g

Mangovaht

  • Mango sügavkülmutatud
     300 g
  • Kaerakreem vahustamiseks
     250 ml
  • Kaerajook
     100 ml
  • Agar-agar
     10 g
  • Vahtrasiirup ICA
     30 ml
  • Sidrunhape
     0.3 tl

Mustsõstravaht

  • Mustsõstrad Rimi sügavkülmutatud
     300 g
  • Suhkur
     60 g
  • Vesi
     200 ml
  • Agar-agar
     10 g
  • Sojatoode fermenteeritud mandlimaitseline
     250 g

Pähkli karamell

  • Suhkur
     100 g
  • Mandlilaastud Rimi
     50 g
  • Margariin
     80 g
  • Kaerajook ICA
     30 ml

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Lihtne ja maitsev vegan mustsõstra- ja mangokook. Tee ise!

Pane taigna koostisosad köögikombaini ja purusta taigna konsistentsi.

Vajadusel lisa veel jahu või kaerajooki.

Tee kaks ümmargust kihti ja küpseta neid 180 kraadi juures 15 minutit.

Pane taignas jahtuma.

Pane üks kiht koogivormi alusena.

Valmista karamell

Sulata pannil madalal kuumusel suhkur.

Kui suhkur lahustub, lisa mandlid, lase neil veidi karamellistuda.

Seejärel vala kaerapiim ja lisa margariin.

Lase keema natuke.

Jahuta karamell ja vala koogivormi aluse peale.

Valmista täidised, alusta mustsõstrast.

Jahvatata mustsõstrad vee ja suhkruga (seemnetest vabanemiseks soovitatakse pigistada läbi sõela).

Kuumuta mustsõstramass toiduželatiiniga.

Kui see on keema jõudnud ja pulber on sulanud, vala mass kaussi ja lisa sojatoode.

Vala mass koogivormi ja lase jahtuda. Kiiremaks jahtumiseks pane külmkappi.

Kui mustsõstrakiht on jahtunud, pane ettevaatlikult purutainas peale.

Jahvata külmutatud mango vahtrasiirupi ja sidrunhappega.

Vahusta kaerakreem.

Kuumuta kaerajooki želatiiniga, kuni see sulab.

Vala aeglaselt sisse mangomass, sega.

Vala sisse vahustatud kaerakoor, sega läbi ja vala koogi peale.

Lase koogil külmkapis vähemalt 1 tund jahtuda.

Sarnased retseptid

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Mesine müsli

30min • Lihtne