Vegan mustsõstra- ja mangokook
-
Küpsetusaeg: 2h
-
Keskmine
Koostisosad
Tainas
-
Margariin piimavaba ICA150 g
-
Kookosõli Rimi Planet30 g
-
Banaan40 g
-
Sool0.5 tl
-
Tuhksuhkur1 tl
-
Mandlijook30 ml
-
Nisujahu RIMI250 g
Mangovaht
-
Mango sügavkülmutatud300 g
-
Kaerakreem vahustamiseks250 ml
-
Kaerajook100 ml
-
Agar-agar10 g
-
Vahtrasiirup ICA30 ml
-
Sidrunhape0.3 tl
Mustsõstravaht
-
Mustsõstrad Rimi sügavkülmutatud300 g
-
Suhkur60 g
-
Vesi200 ml
-
Agar-agar10 g
-
Sojatoode fermenteeritud mandlimaitseline250 g
Pähkli karamell
-
Suhkur100 g
-
Mandlilaastud Rimi50 g
-
Margariin80 g
-
Kaerajook ICA30 ml
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Lihtne ja maitsev vegan mustsõstra- ja mangokook. Tee ise!
Pane taigna koostisosad köögikombaini ja purusta taigna konsistentsi.
Vajadusel lisa veel jahu või kaerajooki.
Tee kaks ümmargust kihti ja küpseta neid 180 kraadi juures 15 minutit.
Pane taignas jahtuma.
Pane üks kiht koogivormi alusena.
Valmista karamell
Sulata pannil madalal kuumusel suhkur.
Kui suhkur lahustub, lisa mandlid, lase neil veidi karamellistuda.
Seejärel vala kaerapiim ja lisa margariin.
Lase keema natuke.
Jahuta karamell ja vala koogivormi aluse peale.
Valmista täidised, alusta mustsõstrast.
Jahvatata mustsõstrad vee ja suhkruga (seemnetest vabanemiseks soovitatakse pigistada läbi sõela).
Kuumuta mustsõstramass toiduželatiiniga.
Kui see on keema jõudnud ja pulber on sulanud, vala mass kaussi ja lisa sojatoode.
Vala mass koogivormi ja lase jahtuda. Kiiremaks jahtumiseks pane külmkappi.
Kui mustsõstrakiht on jahtunud, pane ettevaatlikult purutainas peale.
Jahvata külmutatud mango vahtrasiirupi ja sidrunhappega.
Vahusta kaerakreem.
Kuumuta kaerajooki želatiiniga, kuni see sulab.
Vala aeglaselt sisse mangomass, sega.
Vala sisse vahustatud kaerakoor, sega läbi ja vala koogi peale.
Lase koogil külmkapis vähemalt 1 tund jahtuda.