Vastlakukkel
-
Küpsetusaeg: 2h
-
Lihtne
Koostisosad
Vastlakukkel
-
Jahu340 g
-
Presspärm22 g
-
Suhkur8 g
-
Margariin16 g
-
Muna1 tk
-
Piim140
-
Rapsiõli10 ml
-
Sool5 g
-
Vesi60 ml
Kreem ja kaunistus
-
Vahukoor250 ml
-
Suhkur3 g
-
Marjadmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Ükski õige vastlapäev ei möödu vastlakuklita! Proovi maitsvaid kodus valmistatud marjadega kukleid.
Eestlase hulgas on muutunud traditsiooniks vastlapäeval ka hernesupi söömine. Vaata, kuidas hernesuppi valmistada ->
Aseta kõik komponendid segajasse nii, et viimasena murendad näppude vahel pärmi.
Sega aeglasel kiirusel 6-8min ja siis kiiremal 2-3min. Käärita tainast soojas kohas 30-60min. Soojas kohas hakkab pärm elama.
Kui tainas on esimese ringi käärinud, kaalu taignast 60g kuklikesed.
Seejärel vormi kätega taignast ilusad kuklid ja jäta ahju plaadil 15-25 minutiks kerkima.
Kui kuklid on ilusti kerkinud, siis aseta need 15 minutiks 200° ahju või kuni kuklid on kuldpruuniks muutunud.
Aseta vahukoor ja suhkur segajasse, lase vahtu. Väldi ülevahustamist, sest nii muutub vahukoor võiks.
Seejärel pritsi vahukoort iga kukli peale ja aseta kaunistuseks värskeid marju ning aseta mütsike peale.
Talvise meeleolu loomiseks raputa kuklid tuhksuhkruga üle.