Vanillimaitseline koorekaramell

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Vanillimaitseline koorekaramell

Koostisosad

  • Vanillikaun
     
  • Suhkur
     500 g
  • Vahukoor
     250 ml
  • Piim
     150 ml
  • Siirup
     2 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tõeliselt õnnestunud karamell, sealjuures vanillimaitseline, teeb igaühe õnnelikuks. Sellel parajalt magusal fudge’il on veel boonusena imeline vanilli maitse. Lõika parajalt suurteks kuubikuteks ja säilita kaanega kaetud klaaspurgis.

Aseta leivavormi (u 10 x 30 cm, 30 tk jaoks) põhja küpsetuspaber.
Poolita vanillikaun pikkupidi ja kraabi seemned välja.

Sega kastrulis suhkur, koor, piim, vanilliseemned ja siirup. Kasuta võimalusel parajalt suurt ja laia kastrulit, et tainas üle ei keeks. Keeda tasasel tulel segades kuni suhkur on lahustunud.

Seejärel lase segamata keeda, kuni taina temperatuur on 122 °C. Kontrolli digitaalse köögitermomeetriga.
Tõsta kastrul tulelt ja lase 5 minutit jahtuda. Seejärel sega vahukulbiga, kuni tainas on paks ja matt.
Vala fudge vormi, pressi pealispind siledaks ja pane külmkappi jahtuma. Lõika kuubikuteks enne, kui mass on täielikult jahtunud.

Sarnased retseptid

Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine