Koostisosad
-
Pirn4 tk
-
Valge kuiv vein5 dl
-
Rafineerimata roosuhkur1 dl
-
Vanillikaun1 tk
-
Ingver1 viil (-u)
-
Tähtaniis2 tk
-
Kardemon3 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Ühest küljest luksuslik ja teisalt imelihtsa valmistuskäiguga magustoit sobib hästi lõpetama pidulikumat söömaaega. Jõuluvürtsid aitavad sättida pirni aastalõpumeeleoludele sobivasse maitsetasakaalu. Valge veini asemel võid kasutada punast või katsetada hõõgveiniga. Viimast kasutades ole suhkru lisamisel ettevaatlik, sest hõõgveinid on naturaalsetest veinidest magusamad. Serveerides võid juurde pakkuda vanillijäätist, vahukoort või mascarpone-vahtu.
Tõsta sinna sisse pirnid, alanda temperatuuri ja lase vaiksel kuumusel rahulikult keeda. Pirnid peaksid olema vedelikuga kaetud, seega lisa vajaduse korral veini või vett
Aeg-ajalt keera pirnidel teine pool
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.