Valge kala tomati ja paprikaga

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Valge kala tomati ja paprikaga

Koostisosad

  • Tursafilee
     1 kg
  • Tomat
     1 kg
  • Küüslauk
     1 tk
  • Paprika
     1 tk
  • Koriander
     1 punt (-i)
  • Vürtsköömned
     1 tl
  • Vürtsköömned
     1 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 3 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See kalaroog valmib tõeliselt lihtsalt ning tulemus on mahlane ja kerge! Valge kala tomati ja paprikaga sobib imeliselt argiõhtuteks oma kiire valmimisajaga.

Roas kasutamiseks sobivad kõik valged kalad. Kui värsket kala käepärast ei ole, sobib ka sügavkülmast võetud ja aeglaselt külmkapis sulatatud kala.

1. Tükelda tomatid viiludeks. Lao laiapõhjalise panni- või potipõhja kiht tomatit. Soovi korral võid tomativiilude alla veidi oliiviõli ka lisada.
2. Sinna peale laota kiht tükeldatud küüslauku ja hakitud koriandrit. Lisa ka tükeldatud paprika. Puista peale soola ja pipart.
Sega vürtsid soolaga ning keeruta kalatükke vürtsi-soola segus.
4. Lao kalad tomati-paprika kihile. Sinna peale laota kiht viilutatud tomateid, hakitud küüslauku ning hakitud koriandrit. Kui sul on väiksem pott, siis korda kihte samas järjekorras kuni kogu tooraine on potti või pannile ladustatud. Värske koriandri ja küüslauguga ära koonerda!
5. Aseta nõule kaas peale ning kuumuta pliidil esmalt kõrgel kuumusel ja hiljem kuumust veidi alandades. Kokku peaks selleks kuluma ca 15-20 minutit. Kala peaks olema läbi küpsenud ja potis olevad köögiviljad mõnusalt kokku haudunud. Kui kuumutades põhjast veidike kipub juba tumedaks tõmbuma, on seegi vaid mõnus maitselisand.

Sarnased retseptid

Seljanka kolme lihaga

30min • Keskmine

Grillitud avokaadod

30min • Lihtne