Koostisosad
Koostis
-
Muna4 tk
-
Kookossuhkur200 g
-
Tahiini150 g
-
Kookosõli6 spl
-
Sidrun1 tk
-
Vanill1 tl
-
Mesi2 spl
-
Toortatrajahu100 g
-
Mandlijahu170 g
-
Sooda1 tl
-
Sool0.25 tl
-
Vaarikad150 g
Kate
-
Kookosõli6 spl
-
Tahiini3 g
-
Külmutatud vaarikad1.5 dl
-
Mesi2 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Pehme ja seest mõnusalt niiske vaarikakook maitseb tänu seesamiseemnepastale ehk tahiinile natuke nagu halvaa. Tegu on gluteenivaba koogiga, kus nisujahu asemel kasutatud toortatra- ja kookosjahu.
Sulata kookosõli madalal kuumusel. Vahusta munad koos suhkruga kohevaks. Lisa munavahu hulka tahiini, kookosõli, mesi, vanill, sidrunimahl ja peenelt riivitud koor.
Sega teises kausis toortatrajahu, mandlijahu, sool ja sooda. Sega jahusegu vedelate ainete hulka ja lisa vaarikad. Sega kõik omavahel läbi. Määri koogitainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemale (32 x 22 cm) ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus 25–35 minutit, kuni kook on äärtest kuldne. Lase jahtuda.
Katte jaoks sega sulanud kookosõli, tahiini, mesi ja vaarikajahu. Kui kasutad terveid külmkuivatatud marju, töötle need eelnevalt kannmikseris või kohviveskis peeneks jahuks. Vala vaarikakate koogile ja lase umbes 1 tund külmkapis taheneda. Lõika kook väikesteks ruutudeks ja naudi.