Koostisosad
-
Spargel10 tk
Mimosa
-
Muna2 tk
-
Petersell1 peotäis (-t)
-
Till1 peotäis (-t)
-
Basiilik1 peotäis (-t)
-
Oliiviõlimaitsestamiseks
-
Sidrunimahlmaitsestamiseks
-
Kapparid2 g
-
Meresoolmaitse järgi
-
Must piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Küllap on meis kõigis peidus väike vasikas, kes lume sulades tikub esimesele rohelisele murulapile kepsutama ja rohtu nosima. Pärast esimest õhinat, et õues ja aias on jälle alanud uus hooaeg, saab aga selgeks, et inimene pole loom ja muru närimiseks peab seda köögis natuke kohendama. Ürdi-mimosa erkroheline mekk passib kevade esimese sparglisaagi peale küll ülihästi.
Aseta munad keevasse vette. Kui armastad pehmet ja veidi voolavat kollast, keeda mune 8 minutit ning jahuta seejärel külmas vees.
Haki ürdid peeneks ja kapparid pooleks ning sega omavahel kokku. Maitsesta ürdisegu soola, pipra, oliiviõli ja sidrunimahlaga.
Koori munad, haki peeneks ja sega ürdisegu hulka.
Auruta sparglivarsi poti põhjas või pannil väheses vees paar minutit nii, et need oleksid veel mõnusalt krõmpsud.
Tõsta sparglid vaagnale ning ürdi-mimosa nende peale.