Koostisosad
Koostis
-
Muna8 tk
-
Suhkur200 g
-
Või80 g
-
Nisujahu200 g
-
Sool0.25 tl
-
Küpsetuspulber2 tl
-
Tume šokolaad175 g
Kreem
-
Kohupiim vanilli200 g
-
Maitsestamata toorjuust250 g
-
Vahukoor200 ml
-
Vanillisuhkur2 tl
-
Valge šokolaad75 g
-
Želatiin1 tl
-
Vesi2 spl
-
Mustad sõstrad100 g
Siirup
-
Mustasõstramoos3 spl
-
Vesi100 ml
Soolakaramellikaste
-
Või30 g
-
Fariinsuhkur3 g
-
Vahukoor70 ml
-
Meresool0.25 tl
Kate
-
Piparkoogitaigen
-
Rosmariini oks
-
Mustad sõstradmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Unelmate šokolaaditort sisaldab jõuludel ka piparkooki. Maitsemeeled panevad tööle ka mustsõstrad ning toorjuust, mis loovad imelise kreemi.
Vooderda kaks 20 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi küpsetuspaberiga.
Vahusta munad suhkruga. Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga. Sulata väikeses potis või koos šokolaadiga ning lase mõni minut jahtuda. Lisa šokolaadisegu munavahule ja sega hulka ka kuivained. Sega ettevaatlikult kõik ühtlaseks tainaks.
Vala tainas võrdselt kahte vormi. Küpseta 190-kraadises ahjus 35–45 minutit, kuni keskele pistetud puutikk jääb kuivaks. Jahuta ja eemalda vormist.
Lõika koogid kõigepealt tasapinnaliseks ja siis nii, et saad kolm võrdset biskviidikihti. Tõenäoliselt jääb biskviiti üle, seda saad kasutada näiteks rummikoogi tegemiseks.
Siirupi valmistamiseks kuumuta mustasõstramoos ja vesi väikeses potis. Tõsta esimene kiht biskviiti tagasi küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Niisuta seda siirupiga.
Kreemiks vahusta omavahel toorjuust, kohupiim, vahukoor ja vanillsuhkur kergelt vahtu. Sega želatiin veega, jäta paisuma. Sulata valge šokolaad ja lase jahtuda. Sulata ka želatiin ning jahuta mõni minut. Nirista sulašokolaad kreemi sisse, samal ajal segades. Tee sama želatiiniseguga. Sega kõik veel kord korralikult läbi.
Määri kolmandik kreemist esimesele biskviidikihile. Puista kreemi peale mõni must sõstar. Tee järgmise kahe kihiga samamoodi. Lase tordil 2 tundi külmas seista. Küpseta piparkoogid ja lase jahtuda.
Karamellikastme jaoks kuumuta potis või, suhkur, koor ja sool. Lase 5–7 minutit podiseda. Kaunista tort karamellikastme, piparkookide
ja rosmariiniokstega.