Koostisosad
Põhi
-
Muna2 tk
-
Suhkur150 g
-
Õli120 ml
-
Kuum vesi170 g
-
Keefir60 ml
-
Nisujahu200 g
-
Kakaopulber4 g
-
Söögisooda1 tl
-
Sool0.25 tl
Täidis
-
Mascarpone600 g
-
Vahukoor250 g
-
Nutella šokolaadi-pähklikreem150 g
-
Tuhksuhkur2 g
Kaunistuseks
-
Maasikadkaunistuseks
-
Metsapähkelkaunistuseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Nutellat leidub iga magusasõbra köögikapis. Proovi midagi uut ning küpseta Nutellaga saiale määrimise asemel hoopiski üks tort (võib ka mitu!). Maasika-Nutella tort on magusasõprade suur lemmik.
Vooderda kolm 18–20 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi küpsetuspaberiga (või küpseta põhi ühes suuremas vormis, lõika biskviit hiljem kaheks ja tee hoopis kahekihiline tort).
Sega omavahel jahu, kakaopulber, sool ja sooda.
Vahusta munad suhkruga.
Lisa õli, keefir ja kuum vesi.
Sõelu jahusegu teiste ainete hulka ning sega ühtlaseks.
Vala vormidesse, küpseta 175-kraadises ahjus 20–25 minutit.
Jahuta ja eemalda vormist.
Kreemi jaoks vahusta mascarpone suhkru ja vahukoorega kuni kerge vahu tekkimiseni.
Lisa Nutella ning vahusta, kuni saad tugeva vahu.
Määri segu jahtunud koogipõhjadele ja aseta kihid üksteise peale.
Lase paar tundi külmkapis maitsestuda.
Kaunista rikkalikult värskete maasikate ja pähklitega.