Uhke maasika-Nutella tort

  • Küpsetusaeg: 4h
  • Keskmine
Uhke maasika-Nutella tort
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Põhi

  • Muna
     2 tk
  • Suhkur
     150 g
  • Õli
     120 ml
  • Kuum vesi
     170 g
  • Keefir
     60 ml
  • Nisujahu
     200 g
  • Kakaopulber
     4 g
  • Söögisooda
     1 tl
  • Sool
     0.25 tl

Täidis

  • Mascarpone
     600 g
  • Vahukoor
     250 g
  • Nutella šokolaadi-pähklikreem
     150 g
  • Tuhksuhkur
     2 g

Kaunistuseks

  • Maasikad
      kaunistuseks
  • Metsapähkel
      kaunistuseks

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Nutellat leidub iga magusasõbra köögikapis. Proovi midagi uut ning küpseta Nutellaga saiale määrimise asemel hoopiski üks tort (võib ka mitu!). Maasika-Nutella tort on magusasõprade suur lemmik.

Vooderda kolm 18–20 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi küpsetuspaberiga (või küpseta põhi ühes suuremas vormis, lõika biskviit hiljem kaheks ja tee hoopis kahekihiline tort).

Sega omavahel jahu, kakaopulber, sool ja sooda.

Vahusta munad suhkruga.

Lisa õli, keefir ja kuum vesi.

Sõelu jahusegu teiste ainete hulka ning sega ühtlaseks.

Vala vormidesse, küpseta 175-kraadises ahjus 20–25 minutit.

Jahuta ja eemalda vormist.

Kreemi jaoks vahusta mascarpone suhkru ja vahukoorega kuni kerge vahu tekkimiseni.

Lisa Nutella ning vahusta, kuni saad tugeva vahu.

Määri segu jahtunud koogipõhjadele ja aseta kihid üksteise peale.

Lase paar tundi külmkapis maitsestuda.

Kaunista rikkalikult värskete maasikate ja pähklitega.

Sarnased retseptid

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Mesine müsli

30min • Lihtne

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine

Vanaema õunakook

1h • Keskmine