Tursk spargli, tomatite ja aedubadega
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Türgi uba roheline150 g
-
Sibul punane1 tk
-
Spargel1 peotäis (-t)
-
Tursafilee600 g
-
Valge vein0.5 dl
-
Või50 g
-
Soolmaitse järgi
-
Must piparmaitse järgi
Serveerimiseks
-
Kartulserveerimiseks
-
Sidrunmõned viilud
-
Küüslaaugumajoneesmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Värske ja eriti maitserikas viis tursa serveerimiseks. Aeduba, tomat ja spargel on suurepärased lisad sellele roale, mis saab kergesti igal ajal söödavaks lemmikuks. Serveeri värskelt keedetud kartuliga ning söö sidruni ja küüslaugumajoneesiga, kui soovid lisasärtsu.
Sulata kala üles, kui see on külmutatud.
Kuumuta ahi 200 °C-ni.
Puhasta oad ja keeda neid soolatud vees 3 minutit. Kalla sõelale, loputa külma veega ja lase nõrguda.
Koori ja haki sibul. Poolita tomatid. Murra spargli alumine osa ära ja koori see, kui see on väga jäme. Sega köögiviljad kausis kokku ja maitsesta soolaga.
Lõika kala tükkideks ja aseta ahjukindlasse vormi. Kalla veiniga üle ja maitsesta soola ja pipraga.
Pane köögiviljad kala peale. Lõika või kuubikuteks ja aseta köögiviljadele. Pane vorm ahju keskele umbes 25 minutiks, kuni kala on läbiküpsenud.
Serveerimiseks: serveeri keedetud kartuli, sidruniviilude ja küüslaugumajoneesiga.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.