Tursaselg sidrunis marineeritud apteegitilli ning kreveti-tillikastmega
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Lihtne
Koostisosad
Tursk
-
Külmutatud tursk150 g
-
Soolmaitse järgi
-
Must piparmaitse järgi
-
Kreveti-tillikaste250 g
Sidrunimarinaadiga apteegitill
-
Fenkol1 tk
-
Külmutatud rohelised herned2 dl
-
Sidrunimahl1 spl
-
Oliiviõli3 spl
Serveerimiseks
-
Beebispinat65 g
-
Riisserveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Tee köögielu endale lihtsaks, kasutades lihtsaid ja kiireid koostisosi nagu külmutatud tursk ning valmis tehtud kreveti-tillikaste. Argine superroog, mis küpseb ahjus rahulikult, samas kui sa apteegitillist, sidrunist ja rohelistest hernestest maitsvat kõrvalrooga valmistad.
Tursk: sulata üles tursk ja herned.
Kuumuta ahi 175 °C-ni.
Pane tursk ahjuvormi, eelistatult väiksemasse, nii et tursal pole palju ruumi. Maitsesta kala soola ja pipraga. Kalla ühtlaselt peale kreveti-tillikaste.
Pane vorm ahju keskele, kuni kala sisetemperatuur on 56 °C, st umbes 30 minutit.
Apteegitill: puhasta ja lõik apteegitill nii õhukeseks kui saad. Kasuta võimalusel lõikur-viilutajat. Vajuta herneid kergelt kahvliga. Loputa ja puhasta sidrun leiges vees. Riivi sidrunilt koor ja pressi mahl välja.
Sega kokku apteegitill, herned, sidrunimahl ja -koor ning oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveerimiseks: serveeri tursk marineeritud apteegitilli, spinati ja keedetud riisiga. Riisi asemel võid kasutada ka kartulit.