Tume hapupiimaleib
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Nisujahu370 g
-
Nisujahu täistera210 g
-
Rukkijahu jäme110 g
-
Sool1 tl
-
Päevalilleseemned100 g
-
Linaseemned100 g
-
Aprikoos kuivatatud100 g
-
Rosin100 g
-
Sarapuupähklid100 g
-
Hapupiim1 l
-
Söögisooda1.5 tl
-
Suhkrusiirup tume200 ml
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Sega kausis jahud, sool, päevalilleseemned, linaseemned, aprikoosid, rosinad ja pähklid. Pähkleid võib jämedalt hakkida või kasutada tervena.
Küpseta pätse vormides ahju alumises osas u 1,5 tundi. Kui need muutuvad liiga tumedaks, kata fooliumiga. Proovi küpsust tikuga. Aseta pätsid restile rätiku alla ja jäta need vähemalt 5 tunniks seisma.