Koostisosad
-
Chiaseemned6 tl
-
Oatly kaerajook180 ml
-
Selection by Rimi datlid0.5 klaas (-i)
-
Himaalaja sool0.25 tl
-
Toortatra müsli1 g
-
Kookoslaastud1 spl
-
Murelid1 peotäis (-t)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 1 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Tšiiaseemned ja datlid sisaldavad rohkesti kiudaineid, mis soodustavad seedeelundkonna tööd ning hoiavad veresuhkrutaseme kontrolli all.
Datlid ja murelid on mõlemad täis antioksüdante, mis võitlevad vabade radikaalidega, alandades seeläbi oksüdatiivset stressi ning kaitstes erinevate haiguste vastu. Samuti on datlid ja murelid põletikku alandavate omadustega.
Murelid sisaldavad erinevaid toitaineid, nendest esikohal on vitamiin C ja kaalium, vitamiin C tugevdab immuunsüsteemi ning hoiab seda töökorras, kaalium aga toetab lihaste tööd, närvirakkude tööd, vererõhu kontrollimist ning palju muid olulisi protsesse.
Aseta 5 teelusikatäit tšiiaseemneid kaussi ning lisa Oatly kaerajook. Sega, ning pane külmkappi 5 minutiks.
Eemalda datlitelt kivid ning valmista ette karamell. Aseta kaussi pool klaasi datleid ning purusta kahvli abil ühtlaseks massiks. Lisa sool ning sega veelkord, aseta kõrvale.
Kui karamell on tehtud, võta kauss külmkapist ning sega puding läbi.
Esialgu võivad olla tšiiaseemned eraldunud põhja ja pinnale ning veidi tükkis olla, sel juhul tuleks neid vastu kausi seinu lusikaga eraldada.
Lisa veel 1 teelusikatäis tšiiaseemneid ja sega uuesti. Pane külmkappi 7-10 minutit, vahepeal sega uuesti!
Eemalda murelitelt kivid.
Aseta tšiiapuding ja karamell kihtidena uude kaussi või sega mõlemad kokku ühtlaseks pudinguks ning lisa murelid, toortatra müsli ning kookoslaastud ja naudi!