Koostisosad
Koostis
-
Sibul1 tk
-
Oliivõli2 spl
-
Rimi toortatar2.5 dl
-
Aedviljapuljong500 ml
-
Riivitud peet350 g
-
Rimi Fetika juust200 g
-
Sidrunimahl1 spl
-
Hakitud till
-
Sool
-
Pipar
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Risotolaadne toortatrast ja peedist roog ei sisalda liha, kuid on toitev ja pakub süües rahuldust. Ideaalne talvine külma ilma toit.
Haki sibul. Kuumuta suurel sügaval pannil või potis õli. Lisa sibul ja prae madalal kuumusel läbipaistvaks.
Puista hulka sõelal külma vee all läbi pestud toortatar, puljong ja riivitud peet. Lase 15–20 minutit podiseda, kuni peaaegu kogu vedelik on tatrasse imbunud.
Maitsesta soola ja musta pipraga. Kui soovid, lisa ka sortsuke sidrunimahla, see lisab mõnusat värskust. Serveerides pudista roale juustu ja raputa peale hakitud tilli.