Koostisosad
-
Mahe toortatar0.5 klaas (-i)
-
Vesi1 klaas (-i)
-
Meresoolmaitse järgi
-
Või1 spl
-
Petersell2 g
-
Kõrvitsaseemned2 g
-
Maitsepärmi pärmihelbed1 spl
-
Hapendatud kapsas2 g
-
Redis20 g
-
Avokaado0.5 tk
-
Must pipar
-
Idandid2 g
-
Või1 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 1 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Tasakaalustatud toidukord, mis sobib igaks söögikorraks! Mis vahe on toortatral ja pruunil tatral? Toortatart ei ole kuumutatud nii kõrgel temperatuuril nagu pruuni tatart ja tänu sellele on toortatras säilinud rohkem kasulikke toitaineid.
Toortatar sisaldab rohkem kiudaineid, kui pruun tatar. Peale selle on tatar hea magneesiumi allikas ja sisaldab veel rauda, fosforit, vaske, tsinki ning võimsaid flavonoide nagu kvertsetiin ja rutiin.
Pane väike pott tulele ja lisa 1 tassitäis vett ning pool tassi toortatart. Lisa näpuotsatäis soola, nüüd kuumuta tatar ja vesi keemiseni. Lase tatral keeda 5 minutit pigem madal-keskmisel tulel ja siis keera tuli maha ja jäta pott tatraga hauduma 15-20 minutiks.
Kui soovid pudrule lisada võid siis lisa see enne, kui jätad tatra hauduma. Kui aga soovid vegan rooga siis lisa külmpressitud kanepiõli alles serveerides.
Võta kauss, aseta tatar kõige keskele ja sinna ümber hakitud värske petersell, kõrvitsaseemned, hapendatud kapsas, viilutatud redis, advokaado, idandid ja kõige peale raputa pärmihelbeid. Lisa pudrule värskelt jahvatatud musta pipart.