Koostisosad
-
Lamba kintsuliha300 g
-
Sibul1 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Rosmariin1 tk
-
Tüümian1 tl
-
Õlipraadimiseks
-
Piparmaitse järgi
-
Soolmaitse järgi
-
Toortatar1 klaas (-i)
-
Puljong2 klaas (-i)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Retsepti autor on Angelica Udeküll.
Lambaliha puhasta kelmetest ja lõika paari cm suurusteks kuubikuteks. Lambaliha asemel võid kasutada ka veiseliha.
Sibul ja küüslauk koori ja lõika viiludeks.
Pruunista kuumal pannil liha, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta ahjuvormi.
Puista lihale tüümian ja oksake rosmariinilehekesi. Seejärel kuumuta õlis sibul ja küüslauk ning tõsta lihale. Puljong lase keema.
Tatar pese voolava vee all, pane potti ja vala peale pool puljongist.
Keeda umbes 5 minutit, seejärel tõsta tatar küpsetuspotti lihale. Lisa ülejäänud puljong.
Kata ahjupott kaane või foolimiga ja tõsta 160-kraadisesse ahju umbes 1 tunniks järelküpsema.
Kui roog tundub liiga kuiv, võid vajadusel puljongit lisada.
Serveeri rooga hapukoore või seenekastmega.