Tonkatsu Jaapani sealihakotletid

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Tonkatsu Jaapani sealihakotletid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Kamaraga seafilee
     2 tk
  • Õli
     
  • Jahu
     20 g
  • Muna
     2 tk
  • Panko riivsai ICA Asia
     50 g
  • Sool
     
  • Pipar
     

Kaste

  • Ketšup
     2 spl
  • Worcesteri kaste
     2 tl
  • Thai Choice austrikaste
     2 tl
  • Suhkur
     1 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sega omavahel kastmekomponendid ning tõsta kaste kõrvale
Lõika fileest umbes 1,5 cm paksused viilud ning maitsesta mõlemalt poolt soola ja pipraga
Pane kolme eraldi kaussi jahu, lahtilöödud munad ja panko ning maitsesta iga kauss soola ja pipraga
Täida kastrul umbes pooleldi õliga ja kuumuta
Kasta hakitud sealiharibad jahusegusse nii et ribad oleks jahuga kaetud. Siis tõsta ribad munakaussi ja veendu, et muna katab täielikult jahu. Viimasene kasta liha pankokaussi ja kata liha mõlemad pooled
Aseta paneeritud liha ettevaatlikult kuuma õli sisse ja friti mõlemalt poolt umbes 3 minutit. Kuna lihatükid on õhukesed, ei tohiks küpsetamine kaua aega võtta
Kui liha on küps, tõsta see restile liigsest õlist nõrguma
Pane nõrutatud tonkatsu lõikelauale ja viiluta suupärased tükid
Serveeri riisipadjal koos dipiga

Sarnased retseptid

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Kõrvitsakarri

45min • Lihtne

Kanakarri Tikka Masala

4h 30min • Keskmine