Tomatikaste
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Sibul punane1 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Porgand1 tk
-
Seller2 tk
-
Oliiviõli0.5 dl
-
Purustatud tomatid390 g
-
Tomatipüree3 spl
-
Basiilik1 tl
-
Tüümian1 g
-
Tšillipipar2 tl
-
Sool0.5 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Itaallaste lemmikkaste! Riivi sibul, küüslauk, porgand ja seller peeneks ning keeda koos purustatud tomatite ja vürtsidega. Serveeri pastaga või kasuta teiste toitude põhjana.
Koori sibul, küüslauk ja porgand. Riivi koos selleriga peeneks, eelistatavalt köögikombainis.
Prae riivitud köögivilju ca 5 minutit suures kastrulis õli sees. Lisa purustatud tomatid, tomatipüree, vürtsid ja sool. Lase väikesel kuumusel kaane all ca 30 minutit keeda.