Tomati bruschetta
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Keskmine
Koostisosad
Saiakate
-
Tomat6 tk
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Basiilik1 punt (-i)
-
Äädikas1 spl
-
Oliiviõli3 spl
-
Riivjuust100 g
-
Sool
-
Pipar
Röstsaiad
-
Baguette1 tk
-
Oliiviõli3 spl
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Tomati bruschetta on Itaalia köögi suveklassika, sest nõuab heas küpsuses tomateid. Just suvisel tomatihooajal tasub neid mõnusaid suupisteid valmistada. Võid saia röstides saiale veel riivitud parmesani lisada, see annab saiale eriti mõnusa lisamaitse, mida suvemagusate tomatitega täiendada.