Koostisosad
-
Küpsised Savoiardi400 g
-
Kahlua liköör6 spl
-
Kange kohv4 dl
Kreem
-
Munakollane8 tk
-
Mascarpone120 g
-
Suhkur120 g
Kaunistamiseks
-
Kakaopulbermaitse järgi
-
Piparmündilehed1 peotäis (-t)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Tiramisu on vist küll kogu maailmas populaarseim Itaalia magustoit. Nagu peaaegu kõige pärast Itaalias, lüüakse ka selle päritolu tõttu ägedaid lahinguid. Ühed arvavad, et tegu on õsna uue Treviso linnast pärit roaga, teised vaidlevad, et tiramisu päritolu ulatub sajandite taha.
Tänapaeval üritatakse selle kaloripommi algset rammusat kreemi kergemate vastu välja vahetada, Luccas aga tehakse tiramisut endiselt mascarpone’ga – nii, nagu seda ikka on tehtud.
Vahusta munakollased suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Sega aeglaselt puulusika või vispliga munavahu hulka toasoe mascarpone (ära kasuta mikserit!).
Sega kokku kohv ja liköör ning lase jahtuda toasoojaks.
Kasta pooled küpsised kohvisegusse ja laota koogivormi. Määri peale pool kreemist, laota sellele ülejäänud kohvisegusse kastetud küpsised ning kata ülejäänud kreemiga.
Enne serveerimist hoia 8–10 tundi külmkapis.
Enne lauale andmist sõelu peale kakaopulbrit ja kaunista mündilehtedega.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.