Tillinäkileib

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Tillinäkileib

Koostisosad

  • Presspärm
     15 g
  • Vesi
     4.75 dl
  • Mesi
      maitse järgi
  • Nisujahu
     250 g
  • Rukkitäisterajahu
     500 g
  • Sool
     2 tl
  • Söögisooda
     2 tl
  • Till
     1 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mis sobiks paremini jaanipäevalauale kui näkileib? Sobib ühtemoodi hästi nii muna kui ka sõira kõrvale! See leib on õhuke, krõbe ning küpsetatud sellistest koostisosadest nagu mesi ja till.

Murenda pärm kausis. Lisa vesi ja sega, kuni pärm lahustub. Lisa ülejäänud koostisosad ja sõtku tainas tihkeks. Mähi kilesse ja pane vähemalt 1 tunniks külmkappi seisma.

Kuumuta ahi 200 °C-ni. Jaga tainas 20 tükiks (20 leiva jaoks) ja vormi ümmargused pallid.

Rulli jahusel pinnal ümmargusteks õhukesteks näkileibadeks, umbes 30 cm läbimõõduga. Pane leivad küpsetuspaberiga kaetud vormidesse ja torgi kahvliga augud sisse.

Küpseta ahju keskosas 4–6 minutit. Kuhja seejärel leivad ahjus kokku ning kuivata u 100 °C kuumusel 15 minutit. Hoia õhukindlas purgis.

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine