Tervislik nuudlisupp purgis

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Tervislik nuudlisupp purgis
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

Puljongipõhi

  • Punane karri pasta
     4 tl
  • Sibul
     3 tk
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Oliiviõli
     100 ml
  • Punase veini äädikas
     125 ml
  • Kalakaste
     150 ml
  • Hele sojakaste
     150 ml
  • Suhkur
     100 g

Purgisupp kana ja köögiviljadega

  • Kana
     100 g
  • Puljongipõhi
     2 spl
  • Punane kapsas
     1 peotäis (-t)
  • Suhkruhernes
     1 peotäis (-t)
  • Vermicelli klaasnuudel
     50 g
  • Paprika
     1 peotäis (-t)
  • Spinat
     1 peotäis (-t)
  • Idu
     2 spl
  • Laim
     1 tk

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Jagan teiega lihtsa ja nutika puljongipõhja retsepti, millest saab hõlpsasti valmistada erinevate kombinatsioonidega nuudlisuppe. Pista need purki ja võta endaga tööle kaasa! Või valmista need ette mõeldes näljasele koolilapsele kes purgisupi ‘’soojendamisega’’ loe keeduvee peale valamisega ise edukalt üksi hakkama saab. Paljudel meil ei ole aega, et kolm korda päevas süüa teha! Sellepärast on mõistlik oma toidukordi võimalikult palju ette mõelda ja ise valmistada.

Vaata, kuidas teha vegan purgisuppi seente ja kikerhernestega siit >

Puljongipõhi

Aeg valmistamiseks: 45 min 

Portsjone: supipõhjast saab vähemalt 10 serveeringut ehk purgitäit

Kasuta vähemalt 500-700ml purke!

Võta suur pann ja aseta keskmisele kuumusele. Lisa kuumale pannile: oliiviõli, hakitud sibul ja purustatud küüslauguküüned. Kuumuta 10 minutit. 

Nüüd lisa punase veini äädikas, kalakaste, soja kaste, suhkur ja punase karri pasta ja kuumuta segades kuni vesi kaob ja alles jääb pasta. See võtab aega umbes 25 minutit keskmisel kuumusel.

Pista pasta purki ja kasuta siis, kui soovid ette valmistada endale maitsva ja tasakaalustatud eine. Külmkapis säilib see puljongipõhi vähemalt 2 kuud.

Kui hakkad purgisuppi ette valmistama siis aseta kõige põhja 2 sp puljongipõhja ja lao sinna järgmiseks midagi valgurikast ja palju köögivilju. Kindlasti jäta ruumi ka nisuvabadele mungoa nuudlitele. Hoiusta valmis laotud purgid külmkapis.

Supi soojendamiseks vala purk täis keevat vett ja oota 5 minutit. Võid süüa purgist aga mugavam on valada välja kaussi. 

Retsept kana ja köögiviljadega

Aeg valmistamiseks: 10-15 minutit.

Portsjone: 1

Supi soojendamiseks vala purk täis keevat vett ja oota 5 minutit. Võid süüa purgist aga mugavam on valada välja kaussi.

Lao koostisosad purki selles järjekorras:

2 sp puljongipõhja

100 grammi grillkana või ahjukanast alles jäänud liha

Peotäis hakitud või riivitud punast kapsast

Peotäis väiksemaks hakitud suhkruhernekaunu

50g vermicelli klaasnuudleid

Peotäis hakitud paprikat

Peotäis spinatit

Väike peotäis hakitud rohelist sibulat

2 sp idandeid 

2 sektorit värsket laimi

Sarnased retseptid

Tomatisupp

40min • Lihtne

Kapsasupp

45min • Keskmine
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Selge kalasupp tervest kalast

2h 20min • Keskmine

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Kanasupp

1h 30min • Lihtne

Kikerhernesupp karaskiga

1h 30min • Keskmine