Koostisosad
Puljongipõhi
-
Punane karri pasta4 tl
-
Sibul3 tk
-
Küüslauk4 küüs (-nt)
-
Oliiviõli100 ml
-
Punase veini äädikas125 ml
-
Kalakaste150 ml
-
Hele sojakaste150 ml
-
Suhkur100 g
Purgisupp kana ja köögiviljadega
-
Kana100 g
-
Puljongipõhi2 spl
-
Punane kapsas1 peotäis (-t)
-
Suhkruhernes1 peotäis (-t)
-
Vermicelli klaasnuudel50 g
-
Paprika1 peotäis (-t)
-
Spinat1 peotäis (-t)
-
Idu2 spl
-
Laim1 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Jagan teiega lihtsa ja nutika puljongipõhja retsepti, millest saab hõlpsasti valmistada erinevate kombinatsioonidega nuudlisuppe. Pista need purki ja võta endaga tööle kaasa! Või valmista need ette mõeldes näljasele koolilapsele kes purgisupi ‘’soojendamisega’’ loe keeduvee peale valamisega ise edukalt üksi hakkama saab. Paljudel meil ei ole aega, et kolm korda päevas süüa teha! Sellepärast on mõistlik oma toidukordi võimalikult palju ette mõelda ja ise valmistada.
Vaata, kuidas teha vegan purgisuppi seente ja kikerhernestega siit >
Puljongipõhi
Aeg valmistamiseks: 45 min
Portsjone: supipõhjast saab vähemalt 10 serveeringut ehk purgitäit
Kasuta vähemalt 500-700ml purke!
Võta suur pann ja aseta keskmisele kuumusele. Lisa kuumale pannile: oliiviõli, hakitud sibul ja purustatud küüslauguküüned. Kuumuta 10 minutit.
Nüüd lisa punase veini äädikas, kalakaste, soja kaste, suhkur ja punase karri pasta ja kuumuta segades kuni vesi kaob ja alles jääb pasta. See võtab aega umbes 25 minutit keskmisel kuumusel.
Pista pasta purki ja kasuta siis, kui soovid ette valmistada endale maitsva ja tasakaalustatud eine. Külmkapis säilib see puljongipõhi vähemalt 2 kuud.
Kui hakkad purgisuppi ette valmistama siis aseta kõige põhja 2 sp puljongipõhja ja lao sinna järgmiseks midagi valgurikast ja palju köögivilju. Kindlasti jäta ruumi ka nisuvabadele mungoa nuudlitele. Hoiusta valmis laotud purgid külmkapis.
Supi soojendamiseks vala purk täis keevat vett ja oota 5 minutit. Võid süüa purgist aga mugavam on valada välja kaussi.
Retsept kana ja köögiviljadega
Aeg valmistamiseks: 10-15 minutit.
Portsjone: 1
Supi soojendamiseks vala purk täis keevat vett ja oota 5 minutit. Võid süüa purgist aga mugavam on valada välja kaussi.
Lao koostisosad purki selles järjekorras:
2 sp puljongipõhja
100 grammi grillkana või ahjukanast alles jäänud liha
Peotäis hakitud või riivitud punast kapsast
Peotäis väiksemaks hakitud suhkruhernekaunu
50g vermicelli klaasnuudleid
Peotäis hakitud paprikat
Peotäis spinatit
Väike peotäis hakitud rohelist sibulat
2 sp idandeid
2 sektorit värsket laimi