Terve huntahven värske salati ja kirsstomatitega
-
Küpsetusaeg: 1h
-
Keskmine
Koostisosad
-
Huntahven4 tk
-
Kirsstomat250 g
-
Beebispinat50 g
-
Rukola50 g
-
Fenkol200 g
-
Redis50 g
-
Sidrun2 tk
-
Laim2 tk
-
Või80 g
-
Tillmaitse järgi
-
Petersellmaitse järgi
-
Õlimaitse järgi
-
Soolmaitse järgi
-
Suhkurmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Huntahvenat hinnatakse kulinaarselt väga kõrgelt, seda söödi juba antiikajal ja mõned kokad peavad seda hinnalisemaks ka lõhest. Valmista endale maitsev huntahven, lisandiks värske salat ja kirsstomatid.
Valmista kõigepealt huntahven. Roogi ja eemalda kalalt soomus.
Tee ühele küljele sisselõiked, aga mitte läbivalt. Lõika viilud laimist ja sidrunist ning aseta need sisselõigetesse. Võid lisada juurde ka võid ja ürte.
Küpsesta huntahvenaid grillil või ahjus seni kuni liha on muutunud valgeks. Sama võib ka teha kirsstomatitega, mida on eelnevalt määritud õliga ning maitsestatud soola ja pipraga.
Valmis kala aseta taldrikule koos eelnevalt valmistatud salati ning kirsstomatitega. Head isu!