Tatrapliinid

  • Küpsetusaeg: 35min
  • Lihtne
Tatrapliinid

Koostisosad

  • Või
     100 g
  • Toortatrajahu
     100 g
  • Nisujahu
     50 g
  • Suhkur
     1 tl
  • Küpsetuspulber
     1.5 tl
  • Sool
     1 tl
  • Munad
     2 tk
  • Täispiim
     150 ml

Serveerimiseks

  • Hapukoor
     100 g
  • Kalamari
     
  • Punane sibul
     
  • Murulauk
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Vabariigi aastapäeva pidulauale tervislikud ja kohevad tatrapliinid.

Hele-Mai Alamaa ehk Metsaköök julgustab kõiki pidupäeval metsas kokkama. Hea nipp on teha pliinitaigen kodus pudelisse valmis - pudelist on lõkke ääres imemõnus pannile tainast kallata. Ole ettevaatlik, siin küll ei ole pärmi aga küpsetuspulber ikka kergitab. Pudelit täis ära vala ja kotti pista ta püstiasendis.

Elagu Eesti!

Klopi munad lahti.
Sega sisse jahud, sool-suhkur ja küpsetuspulber.
Sulata 50 g võid ja kalla see ka taignasse.
Kooke prae ohtra sulavõiga, siis nad on ikka kõikse paremad, rahulikult ühelt ja teiselt poolt kuldseks
Serveeri hapukooretutsu, kalamarja ja sibulahakkega.

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine

Singi-juustukuklid

50min • Lihtne