Koostisosad
-
Karpkala2 tk
-
Tatar500 g
-
Sibulad2 tk
-
Hapukoor200 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Õlipraadimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kasvanduskaladest on karpkala konkurentsitu liider, teda kasvatatakse isegi enam kui lõhet ja forelli. Karpi armastatakse nii Euroopas, Aasias kui ka Ameerikas. Eriti lihte on seda tatraga täita ning lähedastega nautida!
Puhasta kala, eemalda lõpused, kuid pea võid külge jätta. Paksema kala puhul võiks teha mõlemasse külge sisselõiked, nii küpseb kala ühtlasemalt.
Maitsesta seest ja väljast soola ning musta pipraga.
Pruunista tatar õlis ja keeda poolpehmeks.
Haki sibulad, prae klaasjaks ja lisa tatrale. Sega juurde 2 sl hapukoort või majoneesi, maitsesta soola ja pipraga.
Aseta täidis kaladesse ja suru kõhupooled kergelt kokku. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit, vala peale ülejäänud hapukoor ja küpseta veel 15–25 minutit.