Tänavakoka grillburger

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Tänavakoka grillburger

Koostisosad

  • Burgerikukkel
     4 tk
  • Majonees
     5 spl
  • Rukola
     3 peotäis (-t)
  • Punane sibul
     1 tk
  • Veisehakkliha
     600 g
  • Jääsalat
     1 tk
  • Marineeritud kurk
     1 tk
  • Tomat
     2 tk
  • Viilutatud juust
     4 viil (-u)
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Või
     1 g
  • Sool
     1 näpuotsatäis
  • Pipar
     1 näpuotsatäis

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tänavakokk Sigrit teab, et maitsva burgeri valmistamine ei pea üldsegi keeruline olema. Otse tänaval ja kuumal grillil valmis mahlane veiseliha grillburger rukola majoneesiga. Sigrit soovitab gluteenivaba versiooni jaoks kasutada Leiburi gluteenivabu kukleid:  https://www.leibur.ee/tooted/free-from-kuklid-uus/

Head nautimist!

Tee grilli alla tuli. Purusta küüslauk ning sega see toasooja võiga. Määri burgerikuklid küüslauguvõiga ning pane kõrvale ootama.
Haki rukola hästi peeneks, lisa kaussi majonees ning sega sinna juurde peeneks hakitud rukola.
Viiluta tomat, sibul ning marineeritud kurk ning pane need kõrvale ootama.
Pane kaussi hakkliha, maitsesta see soola ja pipraga ning sega ühtlaseks massiks. Jaga hakkliha neljaks ning tee neist pihvid. Kui grill on soe, siis aseta burgeri saiad ning pihvid grillile. Saiad ei vaja palju kuumust, ehk jälgi, et need ära ei kõrbeks. Kui saiad on kenad pruunid, siis võta need grillilt. Kui pihv on ühelt poolt pruun, siis keera need ümber ning pane pihvidele peale juust. Kui pihvid on valmis, siis tõsta ka need grillilt.
Burgeri kokkupanemiseks võta saia alumine pool ning määri sellele rukola majoneesi. Edasi pane peale jääsalati lehed, pihv, tomat, kurk ja sibul. Määri ka teisele saiale peale rukola majoneesi ning aseta see seejärel burgerile peale.

Sarnased retseptid

Pizza wrap

25min • Lihtne

Halloumi burger

20min • Lihtne