Talvine kook põldmarjakreemi ja šokolaadiga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Martsipan200 g
-
Munavalge2 tk
-
Suhkur75 g
-
Põldmarjad200 g
-
Munakollane1 tk
-
Tuhksuhkur180 g
-
Või200 g
-
Tume šokolaad150 g
-
Valge šokolaad100 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
Riivige martsipan ja segage munavalge ning suhkruga.
Määrida segu 20x30cm küpsetuspaberiga ahjuvormi.
Küpsetada ahjus alumisel siinil 10-12 minutit, sõltuvalt sellest kui nätsket kooki eelistate. Jätta põhi jahtuma.
Valmistage võikreem: kuumutage põldmarjad ja püreerige. Püree lasta läbi peenest sõelast, et saada seemned kätte. Lasta jahtuda.
Vahustada munakollased tuhksuhkruga.
Lisage vahustamist jätkates vähehaaval toasoe või.
Lisage põldmarjapüree ja vahustage kõik kohevaks vahuks.
Asetada seejärel 20-30 minutiks külmikusse.
Kreem määrida ühtlase kihina koogipõhjale ja asetada külmikusse. Lasta seista külmikus 1-2 tundi.
Samal ajal kui kook on külmas, võib sulatada kokku šokolaadid vesivannil.
Katta kook šokolaadiga. Veenduge, et šokolaad poleks liiga kuum.
Serveerida lõikudena.