Takopirukas kana, jalapeno ja spinatiga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Sibul1 tk
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Pipar jalapenomaitse järgi
-
Kanaliha500 g
-
Oliiviõli2 spl
-
Piprasegu1 g
-
Riivjuust2 dl
-
Beebispinat65 g
-
Muna2 tk
-
Piim Rimi1 dl
-
Vahukoor Rimi1 dl
-
Takotaskud Rimi1 pakk (-i)
Serveerimiseks
-
Mais
-
Tomat1 pakk (-i)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Üllata sõna otseses mõttes uues kuues pirukaga. Selles retseptis ei lähe vaja pirukatainast, vaid takolaevukesi, mis täidetakse tükeldatud kana, spinati ja jalapenoga. Põnev variant takopirukast, mida saab serveerida portsjonite kaupa.
Kuumuta ahi 200 °C-ni.
Koori sibul ja küüslauk, haki sibul ja riivi küüslauk. Poolita jalapeno, eemalda seemned ja haki peeneks.
Prae kanatükid (eelistatult portsude kaupa) praepannil oliiviõlis pruuniks. Lisa viimasena sibul, küüslauk, jalapeno ja piprasegu. Pane segu kaussi ja lisa kergelt segades juust ja spinat.
Löö munad kaussi katki ning klopi hulka piim ja koor.
Aseta takotaskud kõrgete äärtega ahjukindlasse vormi, mis aitab neid püsti hoida. Jaota kanasegu „laevukestesse“. Täida need munaseguga ja pane vorm 20–25 minutiks keskmisele siinile valmima, kuni täidis on tahenenud.
Serveerimiseks: serveeri pirukat salatiga.