Taimne lasanje maisi ja päikesekuivatatud tomatiga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Mais magus Rimi340 g
-
Läätsed380 g
-
Purustatud tomat390 g
-
Tomatipüree500 g
-
Päiksekuivatatud tomatite kreem130 g
-
Lasanjeplaadid130 g
-
Prantsuse hapukoor5 dl
-
Lehtsalat1 pakk (-i)
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Lasanje ei ole väga keeruline, kui teha seda taimetoiduna. Asenda liha proteiinirikaste roheliste läätsedega ja keeda need koos maisiga vürtsikas tomatikastmes. Kasuta bešamellkastme asemel Prantsuse hapukoort (créme fraiche) ja säästad veelgi aega.
Kuumuta ahi 225 °C-ni.
Lase maisil ja läätsedel kuivaks nõrguda.
Aja mais, läätsed, purustatud tomatid (eelistatult küüslauguga) ja tomatipüree ning tomatikreem keema. Maitsesta soola ja pipraga.
Pane ahjukindlasse vormi esmalt veidi tomatikastet. Pane lasanjeplaadid tomatikastmega kihiti. Kalla pool Prantsuse hapukoorest keskmisele kihile. Pane ülejäänud Prantsuse hapukoor katteks.
Küpseta lasanjet ahjus keskmisel siinil ca 25 minutit.
Lõika salat tükkideks.
Serveeri lasanjet salatiga.