Koostisosad
-
Broilerifilee4 tk
-
Prosciutto sink4 viil (-u)
-
Petersell1 peotäis (-t)
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Pärlkuskuss200 g
-
Vesi2 l
-
Võipraadimiseks
-
Kirsstomatid1 peotäis (-t)
-
Paprika1 tk
-
Külmutatud herned1 peotäis (-t)
-
Hapukoorserveerimiseks
-
Magus tšillikastemaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kuskuss ja kana – igati sobiv kooslus nii mõnusaks maitseelamuseks kui ka tavapärasest kalorivaesemaks kõhutäieks. Kuskuss ja eriti pärlkuskuss leiab teenimatult harva tee meie igapäevasele toidulauale. Kuid tegemist on toitva, maitsva ja – mis samuti väga oluline – kiiresti valmiva toiduainega. Selleks, et see roog veel kiiremini valmiks, võid kanafileerullid juba ette valmistada ja külmutada, nii jääb kiirel argiõhtul vaid küpsetamise vaev.
Maitsesta broilerifileed (kasuta liblikfileed või poolita filee liblikaks ja tambi toidukile vahel veidi õhemaks) veidikese soola ja pipraga.
Kata iga filee üks pool 1 toorsingiviilu, 2 päikesekuivatatud tomati ja pisikese pundi peterselliga. Keera rulli, vajaduse korral torka tikuga kinni ja pruunista pannil.
Lükka ahju 180 kraadi juurde 10 minutiks järelvalmima.
Lase potis 2 liitrit vett keema tõusta, tõsta pliidilt ja lisa pärlkuskuss. Lase kuskussil kuumas vees 10–12 minutit seista ja kurna.
Prae pannil võis tükeldatud paprika, poolitatud kirsstomatid ja külmutatud herned. Enne nende lõplikku valmimist lisa pärlkuskuss ja maitsesta soola-pipraga.
Serveerimisel lisa väikeses kausis hapukoor, millele sega sisse veidi magusat tšillikastet.
Sügavkülmutamine: tee kanarullid valmis ja sügavkülmuta toidukilesse tõmmatuna või õhukindlas karbis. Enne küpsetamist tõsta paariks tunniks külmkappi sulama.