Täidetud kaalikad aastast 1926
-
Küpsetusaeg: 2h
-
Lihtne
Koostisosad
-
Kaalikas5 tk
-
Muna2 tk
-
Või50 g
-
Riivsai
-
Sool
-
Pipar
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Hästi praekõrvaseks, aga miks mitte ka kergemaks iseseisvaks eineks sobiv toit, kus keedetud kaalikad on täidetud kaalika-muna-võiseguga ja siis ahjus kuldseks küpsetatud. Lihtne ja samas toimiv moodus, kuidas sageli tänamatult unustatud kaalikast saab mõnusa ja maitsva toidu valmistada. See lihtne, aga väga maitsev retsept pärineb Adeline Tannbaumi raamatust "Keedu- ja majapidamis-juht".
Kaalikad tuleks valida ühesuurused ja pigem väiksemad või keskmise suurusega. Arvesta üks kaalikas iga sööja kohta. Väiksemate kaalikate puhul võib arvestada ka kaks kaalikat sööja kohta.
Koori toored kaalikad ja keeda neid soolaga maitsestatud vees ca 45-60 minutit, sõltuvalt kaalika suurusest. Kontrolli pehmust kas noa või tikuga.