Täidetud kaalikad aastast 1926

  • Küpsetusaeg: 2h
  • Lihtne
Täidetud kaalikad aastast 1926

Koostisosad

  • Kaalikas
     5 tk
  • Muna
     2 tk
  • Või
     50 g
  • Riivsai
     
  • Sool
     
  • Pipar
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Hästi praekõrvaseks, aga miks mitte ka kergemaks iseseisvaks eineks sobiv toit, kus keedetud kaalikad on täidetud kaalika-muna-võiseguga ja siis ahjus kuldseks küpsetatud. Lihtne ja samas toimiv moodus, kuidas sageli tänamatult unustatud kaalikast saab mõnusa ja maitsva toidu valmistada. See lihtne, aga väga maitsev retsept pärineb Adeline Tannbaumi raamatust "Keedu- ja majapidamis-juht".

Kaalikad tuleks valida ühesuurused ja pigem väiksemad või keskmise suurusega. Arvesta üks kaalikas iga sööja kohta. Väiksemate kaalikate puhul võib arvestada ka kaks kaalikat sööja kohta.

Koori toored kaalikad ja keeda neid soolaga maitsestatud vees ca 45-60 minutit, sõltuvalt kaalika suurusest. Kontrolli pehmust kas noa või tikuga.

Jahuta kaalikad.
Lõika kaalikatelt “kaas” pealt ja uurista siis lusikaga kaalika sisu ettevaatlikult välja nii, et ümbris terveks jääks.
Haki kaalikasisu peeneks.
Sulata või.
Klopi munad lahti.
Kalla suurem osa võist ja lahtkiklopitud munadest hakitud kaalikasisu juurde. Sega läbi ja maitsesta soola ja pipraga.
Kalla ülejäänud sulavõi ahjuvormi põhjale. Tõsta sinna seest tühjaks uuristatud kaalikad.
Täida kaalikad hakitud kaalikaseguga, aseta “kaas” tagasi ja puista sinna peale veidi riivsaia.
Pintselda kaalikaid ülejäänud lahtiklopitud munaga.
Tõsta täidetud kaalikad eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde umbes pooleks tunniks või seni, kuni kaalikad on parajalt kuldpruuniks küpsenud.

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine

Singi-juustukuklid

50min • Lihtne