Koostisosad
-
Täistera riis1 klaas (-i)
-
Mustad oad1 pakk (-i)
-
Feta juust150 g
-
Petersell1 punt (-i)
-
Paprika6 tk
-
Mandlid1 peotäis (-t)
-
Kirsstomatid200 g
-
Sidrun1 tk
-
Vahemere ürdisegu1 tl
-
Küüslauk4 küüs (-nt)
-
Vürtsköömned1 näpuotsatäis
-
Oliiviõli1 spl
-
Sool1 näpuotsatäis
-
Pipar1 näpuotsatäis
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Need täidetud paprikad pakuvad grillipeol liha kõrval või täiesti eraldi seisvana palju rõõmu ja värvi nii väikestele kui suurtele! Peale selle sisaldavad need hulgi väärt toitaineid nagu kiudaineid, mis on eluks vajalikud meie mikrobioomi bakteritele. Need omakorda mängivad rolli, et hoida meie kõhutervis korras. Paprikad ja teised köögiviljad panustavad veel ka fütotoitainetega, mis omavad tervisele mitmeid positiivseid toimeid. Näiteks seostatakse neid südame-veresoonkonnahaigusi ennetava toimega. Miks grillilauale tuua ka erinevad köögiviljad? Sest nii kiudaineid kui fütotoitaineid saame me ainult taimedest.
Keeda täistera riis. Leota mandleid 1-4h vees.
Lõika 4 paprikal otsad maha. Aseta grillile ja grilli neid kuni 10 minutit, nii et paprika oleks natukene pehme.
Haki ülejäänud paprikad suuremateks tükkideks ja lisa need grillpannile koos kirsstomatitega. Lisa sinna sorts oliiviõli ja maitsesta soola, pipra ja Vahemere maitseainega. Grilli neid 8-10 minutit kuni tomatid on lõhkenud. Sega, et põhja ei kõrbeks.
Haki petersell.
Blenderda grillil röstitud tomatid, lõigatud paprika tükid ja leotatud mandlid. Maitsesta meresoola ja musta pipraga, lisa näpuotsatäis jahvatatud vürtsköömneid. Pigista juurde sidrunimahl.
Lisa juurde keedetud täistera riis, mustad oad, petersell ja feta. Purusta juurde küüslauk ja sega läbi.
Lisa juurde keedetud täistera riis, mustad oad, petersell ja feta. Purusta juurde küüslauk ja sega läbi.
Serveeri näiteks värske salatiga.